Werkkledij aanpassen aan weersomstandigheden

Tips voor veilig en aangenaam werken in de herfst en winter

Werken in de regen of in een tochtige werkplaats kan je snel ziek maken. Om dat risico te voorkomen, moeten werkgevers hun werknemers werkkleding aanbieden die beschermt tegen de kou. Silvia Mertens, productmanager bij MEWA, adviseert om voor lagen te kiezen: “Iedere laag vervult een specifieke functie. De ademende en vochtregulerende onderkleding wordt aangevuld met kleding die de warmte vasthoudt en tenslotte met een externe bescherming tegen wind en vocht.” Maar met dergelijke kledij moet de bewegingsvrijheid absoluut kunnen worden behouden. Dat wordt gegarandeerd door een perfect aansluitende snit, evenals lichte en ademende materialen.
Ook fluorescerende stoffen, reflecterende banden of reflecterende elementen worden steeds belangrijker voor werkkleding. Ze zijn altijd essentieel geweest voor broeken en jassen, en dan vooral in beroepen waar hoge zichtbaarheid vereist is voor de veiligheid. Maar fluorescerende stoffen en reflecterende strepen kunnen hun effectiviteit verliezen, dus het is belangrijk om ze regelmatig te controleren en professioneel te laten reinigen (en eventueel herstellen).
Om niet iedere keer opnieuw tijd te moeten besteden aan het kiezen van de juiste kledij, is het aangeraden om de nodige werkkleding te huren. Textielserviceprovider MEWA biedt niet alleen hulp bij het kiezen van de kleding, maar zorgt ook voor het professioneel wassen en onderhouden van de kledij, het repareren en herstellen van beschadigde kledij, en voor tijdige leveringen.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Floortech 

Floortech maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.