Kmo's geven jaarlijks minstens 716 miljoen euro uit aan sponsoring

6e editie 'Dag van de Ondernemer'

Op vrijdag 22 november organiseerden Unizo en het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen (Vlaio) de 6e editie van de ‘Dag van de Ondernemer’. Op die dag wordt bijzondere aandacht gevraagd voor de vele ondernemende mensen die de economie elke dag doen draaien en voor welvaart zorgen. Daarenboven zijn ze ook verantwoordelijk voor sponsoring. Uit een enquête van Unizo is gebleken dat Vlaamse en Brusselse kmo’s op jaarbasis minstens 716 miljoen euro aan sponsoring uitgeven. Dat geld gaat naar sportverenigingen, culturele organisaties, goede doelen, jeugdbewegingen, scholen, buurtwerkingen, openbare diensten …
In de enquête gaf 8 op de 10 Vlaamse en Brusselse kmo’s aan in het recente verleden één of meerdere initiatieven te hebben gesponsord. Daarbij besteedt iets minder dan 1 op 5 ondernemers maximum 250 euro op jaarbasis aan sponsoring. Voor 40% gaat het om een bedrag tussen 251 en 1.000 euro. 15% geeft tussen 1.001 en 2.000 euro uit, en nog eens 15% tussen 2.001 en 5.000 euro. Bij 1 op 10 ondernemers is het jaarbedrag zelfs groter dan 5.000 euro. Hoewel sponsoring overwegend om financiële bijdragen draait, blijkt 34% van de kmo's ook al eens te sponsoren met gratis producten of diensten van de zaak. Bij 18% kan het ook gaan om sponsoring met waardebons of kortingen.
“Het is belangrijk dat we met zijn allen aan de lokale ondernemers blijven denken en zoveel mogelijk op hen een beroep doen. Want alleen gezonde ondernemingen, met voldoende omzet en inkomsten, kunnen hun toegevoegde waarde in verschillende vormen, waaronder sponsoring, laten terugvloeien naar de samenleving”, aldus Danny Van Assche, gedelegeerd bestuurder van Unizo.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Floortech 

Floortech maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.