Minder vertrouwen in bouwsector

CCI opnieuw gedaald in tweede kwartaal 2019

Het vertrouwen van leidinggevenden in de bouwsector blijft dalen, zo blijkt uit de Construction Confidence Index (CCI) van GlobalData. Die barometer toont aan dat het vertrouwen in het tweede kwartaal van 2019 is teruggelopen van 64,8 punten (in het eerste kwartaal van 2019) naar 63,9 punten. Dat is de negende opeenvolgende daling van de CCI score. Ondanks de daling blijft de score wel comfortabel boven de 50 punten, wat suggereert dat sectormedewerkers optimistisch blijven over de groeivooruitzichten voor de komende zes maanden.
Danny Richards, hoofdeconoom bij GlobalData: “Temidden de algemene vertraging van de economische groei is de EII-score (Economic Impact Index) voor West-Europa de afgelopen kwartalen verder gedaald. Per saldo worden de economische prestaties van de regio echter nog steeds geacht een positief effect te hebben op de bouwsector. Het is een gelijkaardig geval in Oost-Europa, waar de EII-score is gedaald, maar nog steeds boven de 50-puntenscore ligt.”

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Floortech 

Floortech maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.