Confederatie Bouw veroordeelt witwassen drugsgeld via illegale bouwbedrijven

Charter legt maatregelen en afspraken rond probleem vast

Criminelen die drugsgeld willen witwassen, kunnen dat volgens de Cel voor Financiële Informatieverstrekking (CFI) onder andere doen via illegale bouwbedrijven. De Confederatie Bouw veroordeelt die praktijk ten volle. “Meer nog, we bevinden ons volledig op dezelfde lijn als de CFI”, zegt Robert de Mûelenaere, gedelegeerd bestuurder van de Confederatie.
In 2016 sloot de Confederatie Bouw immers een partnership af met de CFI met een gemeenschappelijk memorandum en charter als gevolg. Dat verbindt de Confederatie ertoe om de sensibilisering rond de gevolgen van sociale dumping en detacheringsfraude bij haar leden op te drijven, juridisch op te treden tegen misbruik van de detacheringsregeling, praktijken van sociale dumping aan te klagen en actief mee te werken aan het uitvoeren van het plan voor eerlijke concurrentie. Verder roept de Confederatie haar leden op om de onderaannemersketen voor dezelfde werken te beperken tot twee schakels en om het principe van verplichte erkenning van alle onderaannemers toe te passen.
Ook geeft de sectororganisatie in dat charter aan om het dragen van een badge verplicht te maken voor werknemers, om contractbepalingen nodig voor de naleving van de loonverplichtingen en sociale verplichtingen op te nemen in aannemingsovereenkomst van gedetacheerd personeel en om elk aanbod tot samenwerking af te wijzen met een onderneming die niet in staat is om aan te tonen dat de loon- en sociale verplichtingen tegenover gedetacheerden worden nageleefd.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Floortech 

Floortech maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.