Meer vrouwen in de bouw

Confederatie Bouw wil meer vrouwelijke ondernemers en werknemers

Tussen 2012 en 2017 nam het aantal vrouwelijke ondernemers in de bouw met 8,6% toe. Het totaal aantal ondernemers in de sector steeg tijdens diezelfde periode evenwel met 13%. Tussen 2012 en 2017 zakte het aandeel vrouwelijke ondernemers dan ook van 6,5% naar 6,2%. Tijdens diezelfde periode nam het aantal vrouwelijke werknemers in de bouw wel met 6% toe, terwijl het totale aantal werknemers in de sector 6,7% daalde.
Op te merken valt nog dat van de 16.808 vrouwelijke werknemers in de bouw in 2017 er 1.561 als arbeider aan de slag waren en 15.247 als bediende. 1% van alle arbeiders in de bouw is een vrouw, 35,6% van alle bedienden in de sector is dat eveneens. Dat kan beter, zo meent de Confederatie Bouw. Er staan momenteel zo’n 15.000 vacatures open in de sector, aanbiedingen genoeg met andere woorden. Alleen moeten vrouwen de stap naar de bouw durven te zetten.
Volgens Robert de Mûelenaere, gedelegeerd bestuurder van de Confederatie Bouw, wordt de bouw sowieso stelselmatig vrouwvriendelijker: “Je kan de bouwsector anno 2019 niet meer vergelijken met de bouw van een decennium of twee geleden. Onze sector is ondertussen veel meer technologiegericht geworden en dat digitaliseringsproces zal zich de komende jaren razendsnel verderzetten. Dat heeft verschillende gevolgen. Zo zal de bouwsector veel meer nood hebben aan technische profielen, maar zal een deel van het werk ook minder zwaar worden.”

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Floortech 

Floortech maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.