Liever permanente wintertijd dan eeuwige zomertijd

Zowel kleine als grote bouwbedrijven willen ‘s morgens sneller licht

Vanaf 2021 wil het Europees Parlement komaf maken met de omschakeling naar zomer- of wintertijd. Daarbij rest enkel nog de vraag of men voor een permanente wintertijd of een permanente zomertijd moet kiezen. De conclusies van een onderzoek van de Confederatie Bouw, waaraan 1.418 bouwbedrijven hebben deelgenomen, zijn alvast duidelijk: 58% kiest voor een permanente wintertijd. Daardoor is het ‘s morgens immers sneller dag, wat beter uitkomt voor bouwbedrijven die doorgaans erg vroeg aan hun dag beginnen. Mocht men kiezen voor een permanente zomertijd, zou het in volle winter pas licht worden rond 10 u.
Uit het onderzoek blijkt dat vooral bouwbedrijven met veel buitenwerkzaamheden (ruwbouw, wegenbouw, dakwerken …) ervan overtuigd zijn dat het instellen van een permanente wintertijd de beste optie is: 71% is voorstander. Opvallend is ook dat er geen verschil is tussen kleine en grote bouwbedrijven wat betreft de keuze. In beide groepen is bijna 60% van de ondernemingen gewonnen voor de wintertijd.
“De Raad van Bestuur van de Confederatie Bouw heeft beslist om zich ten volle te scharen achter de keuze voor het permanent instellen van het winteruur”, zegt Robert de Mûelenaere, gedelegeerd bestuurder van de Confederatie Bouw. “Dat was voor 1977 trouwens zo goed als altijd het geval in ons land.” De Confederatie Bouw hoopt wel dat er in heel Europa voor een zelfde standaardtijd wordt gekozen. Constant afwisselen van tijdzone binnen Europa zou te gek voor woorden zijn.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Floortech 

Floortech maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.