Omscholing in bouwsector wordt fiscaal aangemoedigd

Opleidingsbudget moet oplossing bieden voor knelpuntberoepen

De Confederatie Bouw is tevreden dat de Kamercommissie Sociale Zaken het opleidingsbudget, een deel van de arbeidsdeal, heeft goedgekeurd. Wie zijn ontslag krijgt, kan een deel van de ontslagpremie op een fiscaal gunstige manier investeren in omscholing. “In de bouw zijn er een pak knelpuntberoepen. Hopelijk kan via deze maatregel een deel van de mismatch tussen vraag en aanbod worden weggewerkt”, reageert Robert de Mûelenaere, gedelegeerd bestuurder van de Confederatie Bouw.
De bouwsector smeekt op dit moment om werkkrachten. Er zijn zo’n 16.000 openstaande vacatures, een ongezien hoog aantal dat al ettelijke jaren niet meer werd geëvenaard. Omscholing naar één van de bouwberoepen betekent zo goed als werkzekerheid. De Confederatie Bouw is dan ook tevreden dat omscholing nu fiscaal aangemoedigd wordt. Het is een maatregel die op korte termijn al kan helpen. Toch benadrukt de sectororganisatie dat er nog andere maatregelen nodig zullen zijn om de krapte in de bouw weg te werken, zoals het verder stimuleren van duaal leren en een grondige herwaardering van de bouwopleidingen in het middelbaar onderwijs via een imagocampagne. Dat moet ervoor zorgen dat meer jongeren opnieuw voor een bouwrichting kiezen.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Floortech 

Floortech maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.