Initiatief voor verantwoorde productie en inkoop van natuursteen

Brachot-Hermant Group zet schouders mee onder Trustone convenant

Beltrami/Brachot en Stoneasy.com (onderdelen van de Brachot-Hermant Group) hebben het Trustone convenant ondertekend. Ze deden dat samen met de voltallige Benelux Federatie van Natuursteengroothandels (Febenat).
Trustone is een Vlaams-Nederlands initiatief waarbij overheden, vakbonden, ngo’s en de natuursteensector afspraken maken voor een meer verantwoorde productie en inkoop van natuursteen uit risicolanden zoals India en China. Het initiatief staat niet alleen open voor directe importeurs, maar ook voor indirecte importeurs zoals bouwmaterialen, natuursteenverwerkers en aannemers actief in wegenbouw met als doel om ook de eindconsument te bereiken.
Voor de Brachot-Hermant Group is duurzaam ondernemen geen nieuw gegeven. De laatste jaren werden reeds een aantal lokale projecten – met het oog op maatschappelijke en sociale duurzaamheid – gerealiseerd (bijvoorbeeld www.nochildleftbehind.be). De onderneming was bijgevolg zeer nauw betrokken bij de onderhandelingen die hebben geleid tot de oprichting van Trustone.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Floortech 

Floortech maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.