Mieke Frijters is vrouwelijk ondernemer van het jaar

Women in Enterprise and Development

Mieke Frijters van ATF uit Antwerpen-Zandvliet mag zich voortaan 'vrouwelijke ondernemer van het jaar' noemen. ATF is een familiebedrijf met ruim 100 werknemers, gespecialiseerd in wegen-, riolerings- en grondwerken, recycling van wegenbouwmateriaal en bodemsaneringen. Op woensdagavond 27 februari won ze de jaarlijkse wedstrijd 'WOMED Award' (Women in Enterprise and Development) van Markant vzw en Unizo, in aanwezigheid van Koningin Mathilde met de steun van het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen (Vlaio). Daarbij haalde ze het van twee andere straffe genomineerden voor de titel: Marleen De Vijt van vastgoedbedrijf Azull uit Schilde en Leslie Cottenjé van technologiebedrijf Hello Customer uit Damme.
Mieke Frijters stapte in 1982, net als haar broer, mee in het wegenbouwbedrijf van haar vader. Wat ze toen niet kon vermoeden, was dat haar vader in november van datzelfde jaar zou overlijden. Samen met haar broer zette ze volop haar schouders onder de verdere uitbouw van het bedrijf. Tot er in 2012 een kandidaat-overnemer aan de deur stond. Haar broer toonde wel interesse om de zaak over te laten, maar Mieke wou niets liever dan zelf blijven ondernemen en besloot toen haar broer uit te kopen.
Sindsdien is zij dé baas van ATF nv, een kmo met inmiddels ruim 100 werknemers, gespecialiseerd in wegen-, riolerings- en grondwerken, recycling van wegenbouwmateriaal en bodemsaneringen. Om verder te groeien en haar concurrentiepositie te verstevigen wil ATF zich voortaan ook toeleggen op het uitvoeren van beton- en asfalteringswerken in eigen beheer. Opdrachten komen voor tachtig procent van de industrie en voor twintig procent van de overheid. Als zaakvoerder hecht Mieke Frijters heel veel belang aan het coachen en motiveren van haar medewerkers, "Want een gelukkige werknemer is volgens mij de juiste weg naar een tevreden klant."

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Floortech 

Floortech maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.