naar top
Menu
Logo Print

ONEINDIGE DESIGNMOGELIJKHEDEN MET KUNSTHARSVLOEREN VAN ARTURO

Vloeroplossing in alle omstandigheden inzetbaar

Een vloer is de belangrijkste functionele basis van elke ruimte, maar functionaliteit gaat zeker niet alleen over praktische aspecten. Een vloer bepaalt de sfeer en het gevoel van de ruimte waarin je woont, werkt en/of leeft. En dat is wat Arturo met zijn kunstharsvloer aan een ruimte wil toevoegen. Arturo is een merk van Uzin Utz België nv. Met de merken UZIN, WOLFF, Pallmann, Arturo, codex en RZ levert Uzin Utz België een compleet assortiment voor het plaatsen, onderhouden en renoveren van alle soorten vloerbedekking, parket, tegels en natuursteen. Dat geeft u de zekerheid dat u bij alle vragen rondom het thema 'vloeren' een competente en betrouwbare partner heeft.

Met de kunstharsvloeren van Arturo zijn er oneindige designmogelijkheden© Arturo Unique Flooring
Met de kunstharsvloeren van Arturo zijn er oneindige designmogelijkheden
© Arturo Unique Flooring

ARTURO UNIQUE FLOORING

Geen vloer is hetzelfde. Onder andere de omgeving, de plek in het gebouw, het gebruik en de belasting zijn bepalend voor de opbouw en afwerking van de vloer, waar Arturo maximaal op inspeelt. Of uw project nu een productieruimte, magazijn, parkeergarage, winkel, school, gezondheidscentrum, zorggebouw, kantoor of woning betreft: Arturo biedt voor iedere situatie een passende oplossing.

VEELEISEND

Arturo Unique Flooring weet als geen ander dat er harde eisen worden gesteld aan vloeren door gebruikers of door regelgeving. Voor elke ruimte, de functie en de belasting die daarbij hoort, gelden andere eisen en wensen. Wensen en eisen rondom chemische, mechanische of thermische bestendigheid, slipvastheid, elektrisch geleidende eigenschappen, uv-stabiliteit of contactgeluidisolatie in combinatie met vloerverwarming kunnen perfect met de Arturo vloersystemen worden ingevuld. Alle vloersystemen van Arturo worden naadloos en vloeistofdicht aangebracht en zijn eenvoudig te reinigen met een optimale duurzaamheid als resultaat.

In de toiletten lijken de medewerkers op gras te lopen
In de toiletten van ODOO lijken de medewerkers op gras te lopen

SPECIALIST IN GIETVLOEREN EN ANDERE KUNSTHARSVLOEREN

Arturo biedt een breed assortiment met gietvloeren, coatings, troffel- en grindvloeren die worden geproduceerd met een decennialange kennis van en ervaring met kunstharsvloeren. Voor meer informatie omtrent de verschillende types kunstharsvloeren (toepassingsgebied, voordelen etc.) mag u steeds contact opnemen met Arturo.

DESIGNMOGELIJKHEDEN

Inspireren, creativiteit stimuleren, trends vertalen in een vloerconcept. Arturo creëert ruimte voor nieuwe ideeën, letterlijk en figuurlijk. Ruimte voor stijl en imago. Dit doet Arturo onder andere met haar Color Collection, haar Floorconfigurator en Arturo Studio. Meer info hieromtrent staat op de website van Arturo www.arturoflooring.be of u kunt die rechtstreeks bij Arturo opvragen.

DUURZAAMHEID

Arturo investeert in haar producten opdat ze duurzaam zouden zijn, want er wordt gestreefd naar een minimale belasting van de omgeving. Zo hebben de polyurethaan gietvloeren een zeer lage emissie van organische stoffen, waardoor Arturo bijdraagt aan een gezond binnenklimaat.

Project ODOO toont welke kleurmogelijkheden Arturo biedt
Project ODOO toont welke kleurmogelijkheden Arturo biedt

PROJECT ODOO

De vele designmogelijkheden die Arturo met haar kunstharsvloeren biedt, kunnen het best worden aangetoond aan de hand van een specifiek project. Enkele maanden geleden werd kunstharsvloerenplaatser Perfect Résines ingeschakeld om alle vloeren te verzorgen in een hoeve met een oppervlakte van ongeveer 1.050 m² in Ramillies (Waals-Brabant). Die hoeve moest het nieuwe Belgische filiaal worden voor ODOO, een internationale speler in de ontwikkeling van software.

Ontwerp

Architecte, Virginie Vanongeval, begreep al snel dat de vloeren een wat speelser karakter mochten hebben. Daarom werd in de vergaderzalen gewerkt met Arturo Decofolie - een systeem waarbij een afbeelding met hoogwaardige technieken op een folie wordt geprint, die dan op zijn beurt op de gietvloer wordt gekleefd en afgelakt om een extra dimensie te geven aan de ruimtes. Door de band van het bedrijf met ICT werd gekozen voor een retro ontwerp, geïnspireerd op het videospelletje Pac-Man uit de jaren tachtig. En ook in de sanitaire ruimtes werd deze techniek gebruikt. Daar werd, om de ruimtes een frisse uitstraling te geven, een Decofolie met gras en stapstenen gekozen. In de overige ruimte en op de trappen werd een combinatie van kleuren gebruikt. De aansluiting tussen die kleuren werd aangebracht met de 'nat in nat'- techniek, waardoor een mooie kleurovergang werd gecreëerd. In de burelen werd gekozen voor lichtere tinten, zodat de natuurlijke lichtinval maximaal zou worden weerkaatst. Natuurlijk licht zorgt er immers voor dat de ruimtes groter lijken en het is cruciaal voor een aangename werksfeer.

Het Pac-Man ontwerp in de vergaderzalen van ODOO toont op een speelse manier de band van het bedrijf met ICT
Het Pac-Man ontwerp in de vergaderzalen van ODOO toont op een speelse manier de band van het bedrijf met ICT

Systeem

Arturo vloersystemen worden in meerdere lagen aangebracht, zo ook in dit project. De primer en de schraaplaag Arturo EP6500 zorgden voor een goede voorbereiding van de ondergrond. Vervolgens werd Arturo PU2060 als gietvloer geplaatst voor de gewenste vloereigenschappen. Hierop werden de Decofolies gekleefd, wat in dit geval een uitdaging was, gezien de oppervlaktes. De toplak zorgt uiteindelijk voor de gewenste optiek en bescherming van de vloer. Om de vloer optimaal te beschermen, werd gekozen voor 1-component toplakken, deze zijn immers zeer slijtvast, stofvrij en goed te reinigen. Op de Decofolies werd de transparante, zijdematte Arturo PU7975 gebruikt en in de overige ruimtes werd gekozen voor de gekleurde, zijdeglans variant Arturo PU7900.

Geluk bij een ongeluk

Oorspronkelijk was in dit project poly-beton voorzien. De hoogte die daarvoor nodig was, bleek echter niet beschikbaar, waardoor gezocht werd naar andere oplossingen. Omdat de architecte reeds meerdere projecten met Perfect Résines uitvoerde en weet dat ze op hen kan rekenen, richtte ze zich tot hen voor een alternatief. David Garcia, eigenaar van het plaatsingsbedrijf Perfect Résines, is op zijn beurt al lang overtuigd van Arturo. De goede producten, de technische kennis en ondersteuning, de marketing … Het plaatje klopte gewoon. Hij twijfelde dan ook geen moment om de architecte met de Color Collection stalenkoffer en de bijhorende brochure te overtuigen om voor een gietvloer te kiezen. En na het zien van enkele referenties waren zowel de architecte als de eindklant positief en gingen ze met Arturo in zee.

Ook de trappen moesten van een kleurtje worden voorzien
Ook de trappen moesten van een kleurtje worden voorzien

Een tevreden klant keert terug

Dat dit geen alledaags project is, staat buiten kijf. Een goede planning en opvolging was dus noodzakelijk. Maar dankzij de 12 jaar lange ervaring van Perfect Résines in decoratieve polyurethaan gietvloeren konden architect en eindklant op hun beide oren slapen. En het resultaat mag er zéker zijn. Binnenkort volgt een tweede deel binnen het project ODOO en er zou voor een gelijkaardige vloerafwerking gekozen worden. Zegt genoeg, niet?

UZIN UTZ BELGIË

UZIN UTZ BELGIË

POORTAKKERSTRAAT 41 A
9051 GENT
+3292225848
-