naar top
Menu
Logo Print
20/11/2019 - VALERIE VERKAIN

Alle genomineerden voor de Decoratie Awards 2019

Categorie Binnenschilderwerken Woning

Bruce CafmeyerBruce Cafmeyer

Bruce Cafmeyer uit Knokke-Heist bezorgde deze eetkamer en living in Knokke-Heist een ware make-over en toverde die om van een donkere en weinig gezellige ruimte naar een lichtrijke en eigentijdse woonkamer. Het plafond werd uitbekleed met gipsplaten, geplamuurd en geschilderd. Op de vloeren werd een parket geplaatst. Na het verwijderen van het behang, werden de beschadigde muren geplamuurd, van vliesbehang voorzien en geschilderd. Ook de ramen en het tv-meubel werden geschilderd. De trap en deuren werden geluchtgomd en behandeld met een olielaag.

De taey GeertDe taey Geert

De taey Geert uit Overmere nam de badkamer van deze particuliere woning in Moorsel-Aalst onder handen. Het project gebeurde in nauwe samenwerking met de eigenaar die schrijnwerker van beroep is. De eigenaar bekleedde de wanden in OSB-platen en bouwde ook voor de instapdouche een houten constructie. De taey Geert zorgde voor een naadloze en waterdichte afwerking in mortex. Zowel op de badkamervloer- en wanden, als in de instapdouche werd mortex geplaatst.

Dieter TytgatDieter Tytgat Schilderwerken

Dieter Tytgat Schilderwerken uit Marke renoveerde dit authentieke herenhuis in Gent. Het parket werd opgeschuurd en gevernist. De muren, het raamwerk en de moulures waren in slechte staat. Rotte delen in het houtwerk werden hersteld, de barsten in de muren en de moulures werden gerepareerd. Het raamwerk en de muren werden herschilderd. Op de muren werd een decoratieve kalkverf aangebracht in een opvallende bordeauxkleur.

Edelhert NatuurlijkEdelhert Natuurlijk

Edelhert Natuurlijk uit Linden ging helemaal naar Ibiza voor de renovatie van een vakantiewoning. Er werd gekozen voor een volledig recycleerbaar afwerkingssysteem op basis van kalk. De muren werden met stuckalk bezet en afgewerkt met olijfoliezeep. De plafonds kregen een silicaatafwerking. Als afwerking voor de oude haard en bibliotheekkast werd voor Marokkaanse tadelakt en olijfoliezeep gekozen. De mdf afkastingen en keukenblok, inclusief wasbak en spoelbak werden bezet met een mineraal, waterwerend stuc op kalkbasis.

Peeters DekorPeeters Dekor

Peeters Dekor uit Tienen nam deze oude schuur in Ezemaal onder handen en transformeerde die tot een luxe poolhouse. Om het karakter van het gebouw te behouden, werd ervoor gekozen om decoratieve technieken te gebruiken in plaats van te behangen of gewoon te verven. In totaal werden drie verschillende decoratieve technieken aangewend. Op die manier werd zowel in het toilet, de douche als in de zitruimte een unieke beleving gecreëerd.

PeintraluxPeintralux

En we gaan opnieuw over de landsgrenzen heen. Peintralux uit Erpeldange in Luxemburg verzorgde de inrichting van de privéwoning van een Luxemburgse kunstenares. In nauw overleg werd het verblijf volledig gerestyled en werden doordachte kleurkeuzes gemaakt, volledig in harmonie met de meubels en de locatie van het pand.

SvenSchilderwerken Sven

Schilderwerken Sven uit Westmeerbeek verzorgde de binnenschilderwerken van deze villa in Lubbeek. Zowel de beneden- als bovenverdieping werden onder handen genomen. Ondanks het feit dat het om een nieuwbouwvilla ging, was er toch heel wat plamuurwerk nodig om de muren glad en mooi te krijgen. Schilderwerken Sven slaagde erin om de eigenaars ervan te overtuigen om in verschillende ruimtes voor een decoratieve techniek te kiezen, geheel in lijn met de landelijke stijl van de woning.

SteveSteve Devlieghe

Steve Devlieghe uit Brugge herschiep een studio en appartement in Knokke-Heist tot één groot appartement. Gezien de leeftijd van het gebouw en om één geheel te creëren werden de wanden en het plafond voorzien van vliesbehang. Eyecatcher is ongetwijfeld de upgrade van de bestaande kastenwand, die onder meer twee opklapbedden verbergt. Om de nerfstructuur van de nieuwe eiken keuken- en slaapkamerkasten te laten passen met de bestaande kastenwand werd de kastenwand van een decoratieve techniek voorzien met streepverfstructuur.

LowieThomas Lowie

Thomas Lowie uit Veurne gaf de inkom van deze villa in Veurne een paleisachtige uitstraling. De bij aankomst oude bepleisterde inkom met onafgewerkte deuren en omlijstingen werd volledig getransformeerd. De muren werden uitgeplamuurd, geschuurd, gefixeerd, er werd vliesbehang op geplaatst. Over de hele inkom, zowel beneden als boven werden wandlijsten geplaatst. Die werden zorgvuldig uitgetekend. Alles werd geschilderd in kleuren die perfect in symbiose zijn met de marmeren vloer en trap.

 

Genomineerden Binnenschilderwerken Project

ArtezArtez

Artez uit Meer restaureerde het interieur en exterieur van de pastorij van het Begijnhof in Hoogstraten. De historische afwerking diende zo veel mogelijk behouden te worden. Zo werd de marmerimitatieschildering die teruggevonden werd achter een asbestcementlambrisering maximaal geconserveerd en aangevuld met nieuwe stukken volgens de oude methodes en met respect voor de oorspronkelijke kunstenaar.

EdelhertEdelhert Natuurlijk

Edelhert Natuurlijk uit Linden verzorgde de inrichting van dit kantoor in Ukkel. De bakstenen muren werden behandeld met vulkalk en kalkverf. De andere muren en de inbouwkasten kregen een stuc-deco behandeling. Telkens afgewerkt met twee lagen Marseille vlokkenzeep.

VantyghemFilip Vantyghem

Filip Vantyghem uit Ichtegem verzorgde de schilderwerken in deze kantoorruimte in Zedelgem. Alle muren en plafonds werden met vlies behangen en geschilderd. In de badkamer en op de betonnen trappanelen werd een deco-techniek geplaatst. Daarnaast werden ook alle binnendeuren, en de plinten geschilderd. Filip Vantyghem voorzag ook de screens. De hoge ruimtes, met veel lichtinval in combinatie met de vele vierkante meters maakten de uitvoering van het werk bijzonder.

MathijsKris Mathijs Schilderwerken

Kris Mathijs Schilderwerken uit Borgloon transformeerde dit oud leegstaand horecapand in Hoepertingen dankzij doordacht schilderwerk tot een modern restaurant in een landelijke omgeving. De vensters buiten en binnen, de muren en plafonds en de binnendeuren werden geschilderd. Daarbij springen vooral de speciale decoratieve technieken en verouderingstechnieken in het oog.

KristofKristof bvba

Kristof bvba uit Berendrecht baadde dit yoga en healing center in Aartselaar onder in een oosterse stijl. Met kalkverf in een terracottakleur en detailafwerkingen met goudverf, latexverf en caseïneverf in diepblauwe en gouden accentkleuren is Kristof bvba erin geslaagd om een warm gevoel en romantische sfeer te creëren.

C&OSchildersbedrijf C&O

Schildersbedrijf C&O uit Houthalen verzorgde de binnenschilderwerken in deze dierenkliniek in Tessenderlo. De verfkeuze was in dit project, waar er dagelijks talrijke dieren over de vloer komen, van groot belang. De verf dient makkelijk te reinigen en te desinfecteren zijn. De wanden, plafonds, deuren en kasten werden door schildersbedrijf C&O geschilderd.

PlanckeSchilder- en decoratiewerken Jean-Marie Plancke

Schilder- en decoratiewerken Jean-Marie Plancke uit Lichtervelde liet zijn creativiteit botvieren op deze wijn- en kaaszaak in Gent. Door een mooie combinatie van decoratieve technieken kreeg dit project een geheel eigen stijl. De muren, het plafond en de wc's werden bewerkt met zelf ontworpen decoratietechnieken. De bar werd uitbekleed met akoestische panelen en de tablet kreeg een marmerimitatie.

MaesSchilder- en decoratiewerken Maes

Schilder- en decoratiewerken Maes uit Temse kreeg de opdracht om de kunstgalerij in Brussel te schilderen. Hierbij werd bijzondere aandacht besteed aan de beleving van de bezoekers en het tot hun recht komen van de kunstwerken.

 

 

Categorie Buitenschilderwerken

Art D'EcoArt D'Eco

Art D'Eco uit Lendelede restaureerde deze sterk beschadigde, maar beschermde neoclassicistische gevel van de woning in Oudenaarde met historisch verantwoorde en compatibele dampopen materialen. De gevel werd bepleisterd met kalkpleister en omwille van de stedelijke omgeving afgewerkt met siloxaanverf. De natuursteen werd hersteld met natuursteenmortel.

Arte PitturaArte Pittura

Arte Pittura uit Ekeren stak het authentiek schrijnwerk en ijzerwerk van dit kasteel in s’Gravenwezel in een nieuw jasje. Hiervoor werd het schrijnwerk grondig voorbereid en met borstel beschilderd op authentieke wijze.

BausBaus bvba

Baus bvba uit Wellen verfraaide deze rijwoning in Antwerpen. De complete gevel, inclusief de Franse steen en blauwe steen werden hierbij gereinigd. Vervolgens werd de volledige gevel geschilderd. De ramen en ossenogen in het dakgedeelte werden gelakt. Baus bvba kon de klant ervan overtuigen om de Franse steen en blauwe steen niet te overschilderen. Zij waren dan ook overdonderd van het resultaat na reiniging.

BruceBruce Cafmeyer

Bruce Cafmeyer uit Knokke-Heist gaf deze twee aanpalende horecazaken op de dijk van Knokke-Heist wel een bijzondere metamorfose. Het aluminium wit met grijze buitenschilderwerk werd in het zwart geschilderd. Wat het pand meteen één maakte. Een goede voorbereiding en grondlaag waren van groot belang omwille van de sterke invloed van het kustweer en de zouten.

CosasCosas Bonitas

Cosas Bonitas uit Tongerlo nam de binnen- en buitenschilderwerken van deze acht begijnhofwoningen in het Begijnhof te Lier voor zijn rekening. Vooral de restauratie van de platbandomlijstingen en de plinten in traskalk, vroeg de nodige aandacht. Het houtwerk kreeg een behandeling in lijnolieverf.

JonckersDries Jonckers

Dries Jonckers uit Diest schilderde de gevels van dit historische gebouw met moderne aanbouw in Diest. De oude historische daklijst werd hersteld en gelakt.

SteveSteve Devlieghe

Steve Devlieghe uit Brugge stak zowel de woning als de tuinelementen van deze villa in Knokke-Heist in een nieuw jasje. De schade die de woning over de jaren heen had opgelopen, zoals houtrot in de ramen, werd zorgvuldig hersteld. De gevel, houten ramen, luiken, garagepoorten, dakranden en metalen raamroosters werden geschilderd. Ook de aluminium tuinafscheiding, houten pergola, het tuinhuis en de brievenbus kregen een nieuwe laag verf. Voor kleuradvies werd aangeklopt bij de verffabrikant.

HoggeMathilde Hogge

Mathilde Hogge uit Sibret renoveerde deze sterk beschadigde woning in Bastogne tot in de puntjes. Bij het reinigen van de gevel werd al snel duidelijk dat de bestaande verflaag niet bleef hangen. Mathilde Hogge zag zich dan ook genoodzaakt om de gevel volledig te strippen. Ook vielen meteen vele barsten op die werden uitgekapt en hersteld. Als afwerkingslaag werd een matte, minerale buitenmuurverf gebruikt.

VanrenterghemVanrenterghem bvba

Vanrenterghem bvba uit Izegem stak dit pand aan het station in Roeselare in een gewaagde zwart-witkleur. Een minimale impact voor het verhuurde handelsgelijkvloers was de absolute wens van de gebouweigenaar en dus was een zo kort mogelijke uitvoeringsperiode de vereiste. Enkele ramen zijn zogenaamde 'nepramen'; deze zijn gewoon gecementeerd. Voor deze ramen werd een oplossing in de vorm van plexiglas gezocht om het spiegelend effect te bekomen van glas zonder dat er echt glas in zit.

 

Categorie Totaalinrichting

LucCallantCallant Luc Decoratieteam

Luc Callant besloot om zijn eigen firma Callant Luc Decoratieteam uit Westkapelle in te schakelen om zijn villa in Knokke-Heist te renoveren en uit te breiden. Verhoging van het wooncomfort stond daarbij voorop. De gevelbekleding met houten latten geeft de woning een landelijk accent. De kleinere vensters werden vervangen door grote, van vloer tot plafond en voorzien van slimme jaloezieën. Er werd parket gelegd, waarbij vooral die in visgraatmotief in het oog springt. De schilderwerken gebeurden met leemverf in warme kleuren. De badkamer werd bezet in béton ciré.

LambrechtCarlo & Mathias Lambrecht

Carlo & Mathias Lambrecht uit Wielsbeke kregen van een vaste klant het volle vertrouwen om de bouw en afwerking van hun nieuwbouwwoning in Oeselgem in goede banen te leiden. Ze waren gedurende het ganse project het aanspreekpunt tussen klant en aannemers. Eens het project wind- en waterdicht opgeleverd was, namen Carlo & Mathias Lambrecht de volledige coördinatie van de interieurafwerking op zich. Behalve de algemene schilderwerken op voorgeplamuurd katoendoek, voorzag het interieurbedrijf ook het custom made fotobehang, het akoestische behang, de metaaltechniek en het lakvlies op de plafonds. De natte cellen werden door hen bezet met mortex en ook de plaatsing van het vast tapijt en de LVT's namen Carlo & Mathias Lambrecht voor hun rekening.

Didier DecorDidier Decor

Didier Decor uit Zwevegem richtte de zithoek van deze nieuwbouwwoning in Zwevegem in. Het plafond werd in gipskarton uitbekleed, uitgevlakt en van een vlies voorzien. De ytong muren werden uitgevlakt en van een decoratieve stuctechniek op basis van klei en minerale vulstoffen voorzien. De vloer werd geïsoleerd, bedekt met OSB-platen, waarop vervolgens parket werd geplaatst.

DynasetDynaset

Dynaset uit Groot-Bijgaarden verzorgde de inrichting van dit kantoor in Brussel. De ontwerper werkte met atypische materialen zoals: tegellijm als decoratieve muurbezetting, graffiti als muurschildering, boomschors als akoestische oplossing, oude trapleuningen en afval van betonboringen als toebehoren van bibliotheekrekken, oude marmeren venstertabletten, op maat bedrukt en zelf ontworpen tapijt, enz. Dynaset moest op zoek naar de nodige producten, die valideren zodat die voldeden aan de veiligheidsaspecten en ze vervolgens op de correcte manier plaatsen.

KurtArdansKurt Ardans Interiors

Kurt Ardans Interiors uit Hofstade mocht dit pand in Dendermonde omtoveren tot een kapsalon in barokke stijl met de kleuren wit, zwart en goud als hoofdtonen. Aangezien het om een oud huurpand ging, dat bovendien in slechte staat bleek, werd ervoor gekozen om niet aan de bestaande wanden te raken en nieuwe wanden te plaatsen (ook voor de bestaande wanden) om zo alle nieuwe nutsvoorzieningen in te werken. Om budgettaire redenen werd er met mdf gewerkt voor het maatwerk, dat achteraf geschilderd werd. Ook de bestaande ondervloer is blijven liggen, met daarbovenop een nieuwe betegeling.

PierrePierre Meauxsoone

Pierre Meauxsoone uit Spa gaf dit restaurant in Malmedy een compleet nieuwe look door het hele interieur te herdenken. Er werd optimaal gebruikgemaakt van de beperkte ruimte. Het nieuwe meubilair vindt perfect zijn plaats, en dankzij een uitgekiend kleur- en accessoiregebruik, en een herschikking van de verlichting, heeft dit restaurant een hedendaagse luxueuze uitstraling gekregen. Ook de 3D-wandpanelen zijn ongetwijfeld een eyecatcher in dit interieurontwerp.

IRSIRS Design

IRS Design uit Stokrooie gaf deze bergruimte in Hasselt een compleet nieuwe bestemming als badkamer. De bestaande wanden, oude vloer en deuren werden uitgebroken. De water- en elektriciteitsleidingen werden geplaatst en ingechapet. Vervolgens werden de nieuwe wanden en plafonds in OSB- en gipsplaten opgetrokken, en de badkamer- en keukenmeubels geplaatst. Die werden geschilderd en afgewerkt met een kwalitatieve stuctechniek voor zowel vloer- als wandbekleding in vochtige ruimtes.

VanrenterghemVanrenterghem

Vanrenterghem uit Izegem nam de ontbijtzaal van dit hotel in Nieuwpoort onder handen. Alle plafonds, muren, ramen, deuren en radiatoren werden herschilderd. De houten raamafsluitingen werden gelakt, en op de bedieningstogen werden nieuwe op maat gemaakt HPL-werkbladen voorzien. De oude linoleum werd vervangen door LVT's. Er werden intern verlichte fotowanden voorzien en nieuwe gemotoriseerde aluminium jaloezieën geplaatst. Doordat de ontbijtzaal vaak zeer intensief wordt gebruikt door grote groepen schoolgaande jeugd, waren de duurzaamheid en slijtvastheid van alle gebruikte materialen een belangrijke vereisten.

VunckVunck Interieur

Architect Jan Strobbe uit Knokke-Heist nam in samenwerking met Vunck Interieur uit Ninove de totaalrenovatie van deze villa in Geraardsbergen op zich. De uitdaging was om de oude en bestaande materialen en het karakter van de woning te behouden en om te vormen naar een nieuw hedendaagse concept. De vloer in Bourgondische dallen en oude eiken balken met sculpturale elementen werden behouden. Er werd gekozen voor ingebouwd meubilair met hoogwaardig lakwerk en verticale rastering. Elementen in staal en glas, strakke witte composietsteen en trendy glasmozaïeken kregen ook een vooraanstaande rol.