naar top
Menu
Logo Print
01/08/2019 - EVERGREEN

HOE EEN HOUTEN VLOER OPTIMAAL BESCHERMEN?

Wanneer kiezen voor een bepaald beschermingsmiddel?

Vanzelfsprekend dient een houten vloer in de eerste plaats mooi om te zien te zijn. Dat kan echter alleen wanneer die met de juiste producten en technieken behandeld werd en nadien ook een correct onderhoud kreeg met de daartoe bestemde middelen. Hieronder lijsten we de mogelijkheden op voor een houten vloer in vernis, olie en boenwas en met een onzichtbare bescherming.

vernisVERNIS

Een eerste manier om een houten vloer te beschermen is met een vernis. Dat product vormt een volledige film en sluit de vloer af, waardoor het hout erg goed wordt beschermd tegen vervuiling en vlekken. Krassen en andere beschadigingen kunnen echter niet zomaar worden verwijderd.

olieOLIE

Daarnaast kan hout een beschermende laag krijgen met behulp van olie. Er wordt dikwijls voor dat beschermingsmiddel gekozen uit esthetische redenen, maar ook voor druk gebruikte ruimtes is het een goede oplossing. Een belangrijk voordeel bij het aanbrengen is dat één of twee lagen meestal volstaan.

boenwasBOENWAS

Een derde manier om een houten vloer van bescherming te voorzien is door een boenwas aan te brengen. Die methode bestaat al erg lang, maar is over de jaren heen uiteraard geëvolueerd. Tegenwoordig is boenwas echter minder in trek in de particuliere markt dan olie en vernis.

onzichtbaar beschermenONZICHTBAAR BESCHERMEN

Heel wat consumenten kiezen vandaag voor een houten vloer in hun woning, met liefst zo veel mogelijk behoud van de natuurlijke look. Vandaar het succes van nagenoeg onzichtbare bescherming voor houten vloeren, met olie of vernis. Beide opties hebben hun specifieke kenmerken. Aan u als vakman om op basis daarvan te beslissen welk type afwerking u het best toepast voor uw klus en klant.