naar top
Menu
Logo Print
16/05/2019 - LIEN GOETHALS

Visgraat populair dankzij vele mogelijkheden

Door design en structuur lijkt laminaat steeds meer op parket

Voor de bekleding van bijvoorbeeld de woon- of slaapkamervloer is laminaat nog steeds een topper. Het assortiment is er de laatste jaren namelijk alleen maar uitgebreider op geworden. Naast een brede waaier aan houtkleuren bieden fabrikanten nu ook marmer- en steenimitaties aan die perfect passen in een keuken of badkamer. Daarnaast speelt formaat een grote rol, want de korte panelen waarmee een visgraatmotief kan worden bekomen zijn erg in trek. Laminaat is niet alleen een optie voor residentiële ruimtes, maar kan net zo goed in commerciële omgevingen worden geplaatst. De plaatsing mag echter niet achteloos gebeuren, er moet rekening worden gehouden met enkele belangrijke parameters.

designmogelijkhedenDESIGNMOGELIJKHEDEN

Wanneer voor laminaat wordt gekozen, gaat de voorkeur van het grote publiek nog altijd uit naar de traditionele houtdesigns. Daarnaast proberen fabrikanten sterk in te zetten op marmer- en steenimitaties, maar die genieten over het algemeen nog te weinig bekendheid.

ToepassingTOEPASSING

De plaats waar laminaat kan worden gelegd, is sterk afhankelijk van de kwaliteit of levensduur van de panelen. In de meeste gevallen kan laminaat zonder problemen in de badkamer of keuken worden aangebracht, want tegenwoordig zijn er ook waterbestendige varianten van de vloerbekleding op de markt.

PlaatsingPLAATSING

Dankzij het lock- of kliksysteem kan laminaat vlot worden geïnstalleerd, de panelen kunnen eenvoudigweg in elkaar worden geklikt. Maar tijdens de plaatsing moet wel met bepaalde zaken rekening worden gehouden.

 

 

 

 

 

Een greep uit het aanbod:

• BerryAlloc
• Forinn
• Kronoflooring
• Meister