naar top
Menu
Logo Print

KUNSTHARSGIETVLOEREN

Vele bedrijven en particulieren kiezen voor een kunstharsgietvloer. Drie grote types zijn epoxy-, PU- en cementgebonden vloeren. Epoxyvloeren worden vaak gekozen wegens hun goede mechanische en chemische resistentie, in combinatie met vaak geen al te hoge prijs. PU-hars is comfortabeler en die treft u daarom eerder in woningen. Cementgebonden vloeren zitten vaak onder een andere vloerafwerking, maar zijn vandaag ook beschikbaar als esthetische afwerking. Welke kenmerken vertonen de vloeren zoal? En waarop te letten bij de plaatsing?

soorten kunstharsgietvloerenSOORTEN

Er bestaan drie soorten kunstharsgietvloeren, meer bepaald polyurethaan- (PU-), epoxy- en cementgebonden vloeren. Iedere soort heeft zijn eigen specifieke kenmerken inzake mechanische en chemische resistentie, elasticiteit, uv-bestendigheid, enz.

voordelen van kunstharsgietvloerenVOORDELEN

Kunstharsgietvloeren hebben, onafhankelijk van de soort, ook enkele algemene voordelen die vaak doorslaggevend zijn in de keuze voor die vloerafwerking. Zo bieden ze een grote esthetische vrijheid, en men kan ook uit functionele overwegingen kiezen voor een kunstharsgietvloer.

kenmerken van kunstharsgietvloerenALGEMENE KENMERKEN

Daarnaast bezitten kunstharsgietvloeren enkele algemene kenmerken waardoor die vloerafwerking een voetje voor kan hebben. Een kunstharsgietvloer zorgt immers voor een goede warmtegeleiding, is naadloos, en draagt in de meeste gevallen niet bij tot elektrische geleiding.

PlaatsingPLAATSING

Het leggen van een kunstharsgietvloer vraagt heel wat vakmanschap. Voor de plaatsing moeten de ondergrond en de omgevingsomstandigheden grondig gecontroleerd worden. De plaatsing zelf neemt heel wat tijd in beslag, maar de afwerking kan dan weer iets gemakkelijker verlopen.