Internationale samenwerking via BIM mogelijk

Beter bouwen met nieuwe internationale ISO-normen

Naarmate de bevolking en economie groeien, groeit de behoefte aan huisvesting en infrastructuur. Er moet meer gebouwd worden, en dat op een efficiënte manier. Daardoor wint Building Information Modelling (BIM) wereldwijd aan kracht.
Door de populariteit van BIM is er nood aan een internationaal kader dat de industrie in staat stelt om samen te werken over de grenzen van projecten en nationale grenzen heen. Daarom zijn de eerste twee delen van ISO 19650 (‘Organisatie en digitalisering van informatie over gebouwen en civieltechnische werken’ en ‘Informatiebeheer met behulp van gebouwinformatiemodellering’) gepubliceerd.
Jøns Sjøgren, voorzitter van het technische ISO-subcomité, heeft verklaard dat ze een ruimer gebruik van BIM mogelijk zullen maken: “SO 19650 is ontwikkeld op basis van de Britse norm BS 1192 en de openbaar beschikbare specificatie PAS 1192-2, waarvan reeds is aangetoond dat ze gebruikers helpen om tot 22% te besparen op bouwkosten. Dit naar een internationaal niveau brengen betekent niet alleen een effectievere samenwerking bij wereldwijde projecten, maar stelt ontwerpers en aannemers die aan allerlei soorten bouwwerkzaamheden werken in staat om een duidelijker en efficiënter informatiebeheer te hebben.”
Toekomstige normen in de serie omvatten een derde deel over het beheer van de operationele fase van activa, en een vijfde deel gewijd aan beveiligingsgerichte gebouwinformatiemodellering, digitale gebouwde omgevingen en smart asset management.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Floortech 

Floortech maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.