naar top
Menu
Logo Print

Recticel Insulation zet deuren open voor familie

De familiedag was ook een unieke gelegenheid om het belang van duurzame isolatie te onderstrepen
magazine

Op zaterdag 7 september 2019 organiseerde Recticel Insulation een familiedag. Werknemers konden die dag aan hun gezin of familie hun werkplek laten zien en tonen hoe de Recticel-isolatieoplossingen geproduceerd worden. Alle 25 afdelingen die actief zijn in Wevelgem werden voorgesteld. De familiedag was meteen ook een unieke gelegenheid om het belang van duurzame isolatie bij bouw- en verbouwprojecten te onderstrepen.

Isoleren is hot. Zo moeten nog heel wat woningen en appartementen in Vlaanderen gedeeltelijk of grondig gerenoveerd worden. Tegen 2050 willen de bouwsector, de Vlaamse regering en middenveldorganisaties alle huizen en appartementen energiezuinig maken - dat is het ambitieuze plan van het Renovatiepact 2050. De woningpas helpt mee om dit Renovatiepact, dat een belangrijke rol speelt in het behalen van de klimaatdoelstellingen, te realiseren.

Ook Recticel Insulation wil mensen bewust maken van het belang van isoleren, en er zo voor zorgen dat we onze gebouwen beter renoveren en de energieprestatie en het comfortniveau van onze woningen verhogen. Tijdens de familiedag liet Recticel alvast het state-of-the-art-productieproces zien voor duurzame isolatie in polyurethaan. “Familie, vrienden en collega’s waren welkom op de familiedag in onze fabriek in Wevelgem”, zegt plantmanager Stefaan Roegiers. “Het is dit jaar 40 jaar geleden dat de beginselen werden gelegd voor de opstart van onze fabriek. Toen waren we met een klein team en hadden we een beperkte productiecapaciteit. Nu telt onze site 270 medewerkers en produceren we op jaarbasis 1,1 miljoen m³ isolatieplaten. Recticel Wevelgem is de internationale basis voor de vele activiteiten en het hoofdkwartier van de businessline Isolatie binnen de Recticel Groep.”

RECTICEL INSULATION

RECTICEL INSULATION

+3256438943
-