naar top
Menu
Logo Print

Steenzagerij Peters overgenomen en omgedoopt tot 'MasterStone'

Gubbels heeft ambitieuze toekomstplannen voor MasterStone
magazine

Op 1 juli 2019 nam Bjorn Gubbels (Betonagglomeraten Gubbels/Masterbloc) Steenzagerij Peters over, specialist in stijlvolle bouwelementen in natuursteen. Met de overname veranderde ook de naam van Steenzagerij Peters naar MasterStone. Gubbels heeft ambitieuze toekomstplannen voor MasterStone, met investeringen en extra aanwervingen. De overnameprijs werd niet bekendgemaakt.

Zaakvoerder Rik Peters en Gubbels vonden elkaar al zeer snel in het bespreken van een eventuele overname, of, beter gezegd, de voortzetting van de steenzagerij. “Ik had geen opvolging en zocht naar een oplossing zodat iedereen binnen het bedrijf tewerkgesteld kon blijven”, vertelt Peters. Gubbels van zijn kant zag het potentieel dat een overname van het bedrijf met zich mee zou brengen: “De steenzagerij van Rik is één van de oudste steenzagerijen in Limburg en stelt 12 stielmannen tewerk die beschikken over tonnen knowhow, passie en ervaring. Daarnaast bouwde het een enorm machinepark uit.”

De overname brengt ook een naamsverandering met zich mee. De naam MasterStone is een weloverwogen keuze: ‘Master’ verwijst enerzijds naar de passie, de knowhow en de ervaring van Steenzagerij Peters, anderzijds is het een verwijzing naar Masterbloc. Net zoals Steenzagerij Peters richt MasterStone zich tot een brede doelgroep, gaande van consumenten tot aannemers, bouwbedrijven, interieurarchitecten- en stylisten …

Bjorn Gubbels en Daniele Campanella, COO van MasterStone, hebben grootse toekomstplannen. Zo willen ze van MasterStone een prominente speler in blauwe steen maken, en gaan ze op korte termijn investeren in een slibverwerker om het vrijgekomen zaagsel nog beter te filteren. “Op die manier houden we onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk”, vertelt Campanella.

Er wordt momenteel naarstig gezocht naar 4 nieuwe stielmannen om de toekomstplannen te realiseren. “Jammer genoeg zijn die zeer moeilijk te vinden. Het ambacht van steenzager is een fantastisch beroep, maar het is ook een zwaar beroep.”

BETONAGGLOMERATEN GUBBELS

BETONAGGLOMERATEN GUBBELS

+3289657885
+3289657886