naar top
Menu
Logo Print

DE NIEUWSTE TRENDS IN NATUURSTEEN

BELTRAMI SHOWCASET INNOVATIEVE TOEPASSINGEN

Dat Beltrami specialist en trendsetter is in kwaliteitsvolle natuursteen (tegels en platen), bewees het in april nog met de opening van de Stone Gallery, een gloednieuwe showroom waar op een oppervlakte van 3.300 m² ongeveer 800 types natuursteen worden voorgesteld. Ook de tweede inspiratiegids, die in oktober op de Biënnale Interieur in Kortrijk werd voorgesteld, is een must voor wie op de hoogte wil zijn van de natuursteentrends in zowel interieur als exterieur. We zetten de belangrijkste trends even op een rijtje.

TRENDSETTER IN NATUURSTEEN

De overdracht van de aandelen van de Beltrami Groep naar de Brachot-Hermant Group in november 2017 bracht een versterkte marktpositie en schaalvergroting met zich mee. Daar waar Brachot meer op de ontginning en productie gericht is, focust Beltrami op het opsporen van trends en innovatieve toepassingen wat formaten, afwerkingen en materialen betreft.

Natuursteen is een uniek product met een authentiek karakter en eindeloze creatieve mogelijkheden. Beltrami speelt deze troeven volop uit, wat zich vertaalt in aparte formaten, eigentijdse afwerkingen, subtiele kleurnuances en de meest uiteenlopende toepassingen: van bevloering binnen en buiten, wand-, trap- en gevelbekleding tot interieurafwerking.

Dit werd onlangs nog getoond op de Biënnale Interieur. De stand bestond uit één volledig marmerblok Verde Levanto, verzaagd tot een twaalftal elementen in verschillende formaten en afwerkingen, die samen één meubel vormden. De kleur groen werd niet toevallig gekozen, het is momenteel één van de trends in het interieur.

beltrami
Op de Biënnale Interieur bestond de stand van Beltrami uit één volledig marmerblok Verde Levanto, verzaagd tot een twaalftal elementen in verschillende formaten en afwerkingen, die samen één meubel vormden (ontwerp Architectenburo Kaai 7)

 

INSPIRATIEGIDS

Interieur

Beltrami presenteerde naar aanleiding van de Biënnale Interieur haar tweede inspiratiegids, met daarin de natuursteentrends, waarbij de focus vooral op interieur en decoratie ligt. In het interieur zien we bijzonder creatieve patronen als vloer- of wandbekleding: mozaïekjes, geometrische vormen, hexagonen, visgraatmotieven, en ook het dambordpatroon is helemaal terug. Eénheid is helemaal in: werken met één materiaal creëert rust en ruimte.

 Binnen naar buiten verlengen met eenzelfde natuursteen is eveneens hot. De trends in kleuren sluiten hierbij aan, met beige en bleke tinten die een optisch gevoel van ruimte creëren. Ruwe materialen worden voorts gecombineerd met warme aardetinten. De zachte, vrouwelijke touch is populair en vertaalt zich in afgeronde vormen, zachte oppervlakken, pasteltinten en perzikkleur. Groen is een blijver, maar daar waar we vorig jaar vooral de geelgroene limoenkleur zagen, evolueren we nu naar een meer mos/botanic groen.

Buiten

Beltrami stelt ook in het aanbod buitentoepassingen diverse trends vast. Marketing manager Laurence Roelens: “Een allesoverheersend concept, met dezelfde natuursteen voor het terras, de woonkamer en de keuken, is zeer trendy, evenals de grote tegels met formaten van bijvoorbeeld 90 op 90 cm.”

Andere trends zijn de gewaagde combinaties, speelse plaatsingen (bijvoorbeeld in scherven/cassons of ‘opus incertum-techniek’), de ruwe uitvoering van opritten en wat het terras betreft de plaatsing op tegeldragers. Zuiderse tinten zoals oranje en geel doen tot slot hun intrede op het terras.

BELTRAMI

BELTRAMI

VENETIELAAN 22
8530 HARELBEKE
+3256237000
+3256237002