naar top
Menu
Logo Print

"Een voorbeeld voor de Cradle to Cradle filosofie"

Mosa wint Cradle to Cradle Challenge Award
magazine

Tijdens de handelsbeurs Celler Werktag werden op 9 november 2017 de Architects’ Darling awards uitgereikt. Een jury van 20 gerenommeerde architecten beoordeelde er tal van bedrijven op hun producten, marketing- en duurzaamheidsstrategieën. De Cradle to Cradle Challenge Award ging naar Mosa.

“Het bedrijf is een perfect voorbeeld van hoe de Cradle to Cradle-filosofie moet worden toegepast”, aldus professor Michael Braungart, oprichter en wetenschappelijk CEO van EPEA Internationale Umweltforschung GmbH en mede-ontwikkelaar van de Cradle to Cradle-designfilosofie. Binnen de categorie werden verschillende aspecten van de duurzaamheidsstrategieën van de deelnemende bedrijven beoordeeld, van het gebruik van milieuvriendelijke grondstoffen en het minimaliseren van water- en energieverbruik tot het beperken van schadelijke stoffen en het reduceren van afval in het productieproces. Ook met de betrokkenheid van de werknemers en de arbeidsomstandigheden werd rekening gehouden.

De jury was met name onder de indruk van de manier waarop Mosa zich inzet voor het milieu, waardoor de duurzaamheid van de producten vooropstaat bij het bedrijf. Mosa behaalde als eerste fabrikant van keramische tegels het Cradle to Cradle® Silver-certificaat voor nagenoeg de hele collectie.

Meer informatie over de duurzaamheidsstrategie van Mosa vindt u hier.